Sykkeltur i Matfatet Frosta

Langflat og grønn strekker halvøya seg ut i Trondheimsfjorden – perfekt for en Sykkeltur i Matfatet Frosta!

Her kan du sykle stort sett i lett terreng mellom serveringssteder, utsalg og gårder. Opplev hvor maten kommer fra og krydre gjerne reisen med en stopp på stranda eller en av de historiske severdighetene langs ruta.

Sykkeltur i Matfatet Frosta tar deg med på besøk hjemme hos matvareprodusenter som driver egne gårdsutsalg

Velg om du ønsker å sykle Frosta rundt eller ta små etapper. Under har vi satt opp tre forslag med utgangspunkt i aktørene som deltar på Trøndersk Matfestival. Disse aktørene kan gjerne være naturlige stoppesteder underveis på turene.

Et godt alternativ er å kombinere reisen med overnatting. Her finner du gårdshotell, hytter, campingplass eller herberge – mulighetene er mange!

Sommerens triveligste familieminne skapes sammen i frodige omgivelser og nærhet til sjø!

Sykkelutleie

Har du ikke sykkel? Fortvil ikke – det er muligheter for å leie sykkel hos

Frosta Sykkelutleie har flere typer sykler til utleie, også el-syker

Praktisk info

 • Alle de tre sykkelrundene tar utgangspunkt i start og ankomst i sentrum ved Frostasenteret, hvor det finnes parkeringsplass utenfor Rema 1000 eller ved Frostasenteret.
 • Her finner man også Sentrumsparken hvor barna kan utfolde seg etter sykkelturen.
 • Turforslagene er ment for alle, men sykler du med barn bør man være obs på at det kun er Familierunden som har brukbart med gang- og sykkelsti. Kryssing av moloen ut til Tautra kan være utfordrende med mye trafikk spesielt på søndager.
 • De fleste aktørene har åpent gjennom hele sommeren, men sjekk gjerne åpningstider før dere setter dere på sykkelen dersom det er en spesiell aktør dere tenker å besøke.
 • Beregn god tid. Tidsangivelsene for hver av rundene gjelder sykling i “snakke-fart” uten stopp. Kjør forsiktig. Vis hensyn.

Kart

Under finner du et kart som beskriver de tre sykkelrundene med hver sin fargekode; Familierunden, Tautrarunden og Berg og dalbane-runden. Zoom deg inn og ut, flytt på kartet og klikk på markørene som gir deg info om de ulike aktørene, severdighetene eller aktivitetene du kan besøke underveis.

Den blå markøren for P-plass angir også start og mål for alle sykkelrundene.

Under kartet finner du en nærmere beskrivelse av hver runde.

Familierunden

For familier med små barn anbefaler vi runden mellom Rema 1000, Ytre Viken, Viken Midtre, Søstrene Moksnes, Arntzen Bakeri, Grønne Folk og tilbake til sentrum med Vårres Cafe på Frostasenteret.

Både Familierunden og Tautrarunden er godt egnet for liten og stor.

Om turen

 • Lengde: 4.5 km
 • Tid: 30 min
 • Gradering: Enkel
 • Fargekode i kart: grønn

Turen går i forholdsvis lett terreng, og det er gang og skykkelsti på det meste av runden. Følger man den anviste retningen er det en relativ bratt unnabakke på vei fra sentrum ned til Idrettsparken underveis til Ytre Viken.

Sørg for å ha med litt lastekapasitet – det er mye lekkert å finne i utsalgene til aktørene du kan besøke underveis

Fra sykkelsetet kan hele familien være med på rundtur fra den ene smakebiten til den andre på frodige Frosta. For den aktive familien er sykkel et godt alternativ som gir deg nærhet til ett av landets største og mest frodige matfat.

Tautrarunden

Som navnet tilsier er Tautra målet for denne sykkelturen. Underveis vil du kunne besøke flere gårdsutsalg og raste helt nede ved sjøen.

Langflat og vakker strekker Frosta seg ut i Trondheimsfjorden – perfekt for en sykkeltur bokstavelig talt i matfatet!

Om turen

 • Lengde: 23 km
 • Tid: 1 t 20 min
 • Gradering: Enkel
 • Fargekode i kart: blå

Her kan man velge å sykle fire alternative veier utover i første etappe til Logtun kirke og Tinghaugen hvor man finner turistinformasjonen og åpne offentlige toaletter.

Vår anbefaling er å sykle ned forbi Frosta kirke og utover om Viken slik at du får mulighet til å besøke mange av aktørene som også er med på Familierunden; Grønne Folk, Arntzen Bakeri, Viken Midtre og Ytre Viken. Nede ved sjøen på Vikaleiret passerer du et nærmiljøanlegg hvor det finnes benker og grillplass.

En stopp på Tinghaugen er et naturlig innslag på Tautrarunden. Her finner du også turistinformasjonen på sommeren.

Videre utover Neset kan man stikke innom Helleristningene ved Evenhus og besøke grønnsaksbua på Valberg Slektsgård, for så å ta turen over moloen til klosterøya Tautra. Foruten et besøk enten på det nye Tautra Mariaklosteret eller gamle Tautra klosterruiner, er det muligheter for bevertning hos Klostergården og en trivelig handel i Gårdsbutikken – et sjarmerende gårdsmatutsalg hvor det også selges egenprodusert øl.

Fra tidlig vår dyrkes grønnsaker på friland mens dyrene går ute på beite. Inne i veksthusene kommer tomater, salat, krydderurter og vårløk tidlig på våren, og om sommeren bugner det av godsaker på halvøya.

Hele runden foregår på lett asfaltert vei gjennom åpent og vakkert åkerlandskap. Her sykler du praktisk talt i matfatet hvor grønnsaker av mange slag får rikelig med næring av god jord og vanning med drikkevann fra kommunens vannverk.

Berg og dalbane-runden

Dette er den lengste runden, med litt mer bakker opp og ned.

Hellberg – nordligste stoppested på berg og dalbane-runden

Om turen

 • Lengde: 23 km
 • Tid: 1 t 40 min
 • Gradering: Middels
 • Fargekode i kart: oransje

Fra sentrum tar man veien nordover til Nordbygda hvor Hellberg Gård ligger nede ved sjøkanten med vakker kveldsol. Fra Hellberg sykler man litt tilbake for så å ta grusveien opp i bakken hvor du finner Rekkebo Midtre.

Det kan også passe bra med en stopp på Myra nærmiljøanlegg hvor det finnes sandvolleyballbane og lavvo til fri bruk. Ikke langt herfra kan de sprekeste også ta en runde i trimtrappa i Kvambakken som en liten avveksling før sykkelturen går videre.

Gjør en en kort avstikker utover til Rågo i vakre Kvamdalen ved Myraune Gård før du fortsetter i flott kulturlandskap med sauer som beiter opp til Hojem Gård.

Deretter bærer det “over fjellet” ned til Stene Gård som ligger ved sjøen i Vågen. På veien utover tilbake mot sentrum passerer du Frosta golfbane og ei nydelig badestrand i Kvitsandvika. Her må man påberegne noe biltrafikk langs veien den siste biten.

Idylliske Vågen

Reiselivsaktører du kan besøke underveis

Følgende aktører er tilgjengelig for besøk underveis på Sykkeltur i Matfatet Frosta. Mange av gårdsutsalgene er åpne store deler av døgnet hele sommeren, mens andre har begrenset åpningstid – ta gjerne en sjekk før du legger ut på turen!

Sykkeltur i Matfatet Frosta gir opplevelser for liten og stor

Merk gjerne dine bilder med #sykkelfrosta så kommer de opp i Instagram-feeden under.

Vi ønsker alle en riktig G O D T U R !

#sykkelfrosta