Gårdsutsalg

Rundt omkring på Frosta finnes det flere gårdsutsalg som tilbyr et spekter av lokalproduserte, ferske varer – gjerne litt avhengig av hva som kan tilbys etter årstida. Kombiner gjerne en rundtur på Frosta med å utforske hva produsentene har å tilby!

Gårdsutsalgene på Frosta byr på et rikt og variert lokalprodusert utvalg av varer – Foto: Viken Midtre
 • Frostabua – Selvbetjent bod midt i sentrum av Frosta, ved Kiwi. Her selges lokal mat og drikke samlet fra mange matprodusenter på Frosta. Stort utvalg av grønnsaker, kjøtt, smakfulle drikker, egg, syltetøy og krydderurter.
 • Hogstad Øvre – Gårdsutsalg med ferdigplukkede bringebær, fortrinnsvis i sommerperioden juni – august. Mulighet for selvplukk ved avtale. På vinterhalvåret selges frosne bær.
 • Stene Gård – Gårdsbutikk med kjøttprodukter, foredlet av egne dyr på gården.
 • Søstrene Moksnes – Selvbetjent døgnåpent gårdsutsalg med gårdens egne produkter som poteter, diverse grønnsaker og urter. I tillegg har vi ekte gårdsegg lagt av grønnsaksfora og bortskjemte, glade høner, og frukt som pærer og plommer etter sesong. Vi har også egenproduserte bærbusker og frukttrær – og ikke minst sennepsfrø og vårt varemerke; vårt supergode ramsløksalt!
 • Tautra Staudegartneri – Selvbetjent utsalg av egenproduserte stauder, tilpasset vårt klima. Dyrket på friland.
 • Grønnsaksbua – Gårdsutsalg på Valberg Slektsgård med sesongens grønnsaker og kvalitetsprodukter fra kokkene på gården; bakverk, kjekser desserter, purèer, middagsretter og andre godbiter. Grønnsakene ligger på kjøling for at friskheten skal bevares best mulig. Alt du får kjøpt her er mat fra egen produksjon, så vel som lokal produksjon fra omkringliggende gårder på Frosta. Utsalget er selvbetjent, og det er alltid åpent.
 • Viken Gartneri – Salg av urter og salat fra egen produksjon på gården.
 • Viken Midtre – Selvbetjent gårdsutsalg hvor vi tilbyr ferske gårdsegg med solgul plomme, potet, grønnsaker og bær hver dag hele året. Utvalget varierer gjennom sesong, med bær fra gårdens egen bærhage – jordbær, bringebær, solbær og moreller. Egenproduserte grønnsaker som asparges, sukkermais, isbergsalat, potet, gulrot, kålrot og ulike sorter gresskar, samt andre ferske Frosta-grønnsaker fra gode kollegaer. 
 • Ytre Viken Gartneri – Gartneri med egen blomsterbutikk hvor vi det lages alt fra brudebuketter til sorgbinderi. Butikken har et stort utvalg kvalitetsblomster, gaveartikler, lys, vaser, smykker, krukker og pyntegjenstander.

Gårdsutsalgene tar betaling enten med bruk av VIPPS eller bankkort. Her finner du et kart over gårdsutsalgene på Frosta. God tur!

Gårdsutsalg ved Viken Midtre

#vikenmidtre #ytreviken #tautrastaudegartneri #stenegard #valbergslektsgård #vikengartneri #søstrenemoksnes #frostabua

Rakk du ikke Artntzens Bakeri før det stengte i dag? Vi har ferske Arntzenboller i gårdsutsalget 🍰. 

#vikenmidtre #gårdsutsalg #arntzenbakeri
Et fullverdig måltid med kun 4 hovedingredienser! Hjertesalat 🥬 Laks 🐟 Appelsin 🍊Rødbeter 
 
Vi har toppet salaten med en nydelig hjemmelaget sennepsdressing.
 
(Vil du ta denne salaten til neste nivå? ⬆️ Strø på med litt fetaost og evt avokado…Vi hadde ikke i huset i dag men bruker det til vanlig.)

😊🥬Oppskrift 🥬😊
Start med å lage dressing:
6 spiseskje olivenolje
3 spiseskje rødvinseddik
3 spiseskje grov sennep
2 spiseskje honning
2 spiseskje appelsinjus
Salt og pepper
Ha alle ingredienser i et gammelt syltetøyglass, ha på lokk, og rist, rist, rist!
 
Legg 4 stk lakesefilet i ildfast form, strø på med litt salt og pepper, dryss litt av dressingen på toppen, og stek i stekeovn på 180 grader inntil ferdig, avhengig av tykkelse.
 
Fordel salaten på et fat (her har vi brukt en blanding av hjerte og crispisalat.) Kutte opp appelsin, rødbeter, og legg på salaten sammen med laksen. Dryss over dressingen eller server den ved siden av.
 
😊 Nyt! 😊

#salatmat #hjertesalat #salat #oppskrift #salatfraviken #vikengartneri #vikengartnerifrosta
Den varme forsommeren har lagt et fint grunnlag for årets vekstsesong. Vi har allerede tyvsmakt på årets jordbær. Bare gled dere🍓🍓🍓! 

#vikenmidtre #gårdsutsalg #direktefrabonden #frostajordbær #frodigefrosta #frostaporten
🥬 Hjertesalat 🥬 
🥬
Det er høytid for å nyte sommerens norske 🇳🇴 grønnsaker! Nye hjertesalat høstes flere ganger i uken. 
🥬
Blir det salatmat til middag i kveld? 😊🥬🍅🥑🫑🥒🌽🍅
#grønterskjønt #frodigefrosta #detgrorgodtpåfrosta #frostadelsol #vikengartneri
Sommerkål, knutekål, blomkål og isbergsalat. Dette er noen av årets grønnsaker vi nå kan nyyyte🌱🥬🥒💚. Velkommen innom gårdsutsalget vårt - alltid åpent! 

#gårdsutsalg #vikenmidtre #direktefrabonden #frodigefrosta
Kutta urta fra vikengartneri er genialt når man trenger bare litt ❤
Vannmelonsalat med fetaost og mynte er deulg alene og sammen med grillmat. Vannmelon er lov for oss som går på ketodiett. I allefall litt som tilbehør. I love it ❣ #kuttaurta #grilling #grillmat #vannmelonsalat #ketofriendly #ketodiettips #ketodiett #lavkarbo #lavkarbonorge #vikengartneri #vikengartnerifrosta
Lunsj med #lokalmat på #hjemmekontor 😍 #rekoringentrondheim #rekoringen reko_ring #egg og #ramsløksalt sostrene_moksnes #søstrenemoksnes #eggerøre #melk #kilnesgård #cherrytomater #basilikum ytreviken #hjemlagetbrød #speltbrød gullimunn #bramat #frosta #trøndelag #trondheim #norge #smartworking #localfood #pranzokm0 #norway