Sommer på Frosta

Mange tilbringer sommerdager på Frosta. Vi liker å si at sola skinner oftere på Frosta enn andre steder! Det samme gjelder badetemperaturen; den er også ofte varmere enn andre steder i Tøndelag. I år kan vi faktisk si dette med godt belegg; 26. mai 2024 ble tidenes varmeste maidag i Trøndelag med 31,1 grader på Frosta!

I Vågen finner du kommunens offentlige badestrand Kvitsandvika. Her er det et yrende liv når sommerdagene kommer. I tillegg til en fin sandstrand finner du også svaberg og en gresslette som innbyr til sommerkos og aktivitet. Toalett er også tilgjengelig her.

Vakre Vågen – Golf, småbåthavn og Kvitsandvika – kommunens offentlige badestrand

Omkranset av sjø på tre kanter finnes det mange idylliske badeplasser på Frosta, både ved Manneset, Sjøtun på Vikaleiret, på Tautra ved fotballbanen, i Småland bortenfor småbåthavna samt hos flere av campingplassene. Foretrekker du å bade i ferskvann er Sottjønna ved grensa mot Ekne et populært alternativ.

Frosta – frodig og vakkert kulturlandskap omkranset av sjø

Aktiv sommerferie

Ønsker du en aktiv ferie? Båt og sjøliv er for mange synonymt med ferie på Frosta. Du kan leie kajakk og SUP på Tautra. Foruten sjøfiske kan du også fiske ørret i Liavatnet.

Til lands er det mange muligheter for fotturer langsetter Frostastien eller i fjellterrenget mot grensa til Ekne. Se våre turforslag under hovedmenyen “Ting å gjøre”.

Eller hva med en Sykkeltur i Matfatet Frosta? Her kan du sykle stort sett i lett terreng mellom serveringssteder, utsalg og gårder. Opplev hvor maten kommer fra og krydre gjerne reisen med en stopp på stranda eller en av de historiske severdighetene langs ruta.

Sykkeltur i Matfatet Frosta

Ta turen til Tautra for å se det unike fuglelivet, spill golf på banen i Vågen, minigolf hos Hauganfjæra Camping eller prøv frisbeegolf hos Moksnes Ytre!

Golfbanen er idyllisk plasserte i vakre Vågen!

Lagabøtejubileet Frosta 2024

Frosta feirer at det er 750 år siden Landsloven ble presentert og vedtatt på Frostatinget St.Hansdagen i 1274. Kong Magnus Håkonsson Lagabøte erstattet de regionale landskapslovene med èn felles Landslov.

Markeringen på Frosta – Lagabøtejubileet – er en del av den nasjonale feiringen av Landslovjubileet. Det omfatter en rekke aktiviteter, utstillinger og arrangement for små og store gjennom hele året. Her finner du mer detaljert info om Lagabøtejubileet Frosta 2024.

Sommerarrangement

Sommer på Frosta inneholder også muligheter til å oppleve aktiviteter og kulturelle arrangement. Under finner du noen høydepunkter, men besøk gjerne kultur- og aktivitetskalenderen FROSTAKALENDER’n og Lagabøtekalender’n for en bredere oversikt.

Vi ønsker alle en fantastisk fin sommer!
Nyt Frosta!

Mer informasjon om Sommer på Frosta finner du i Frostingens Sommermagasin!