Velkommen til Frosta!

Vakker og fruktbar strekker Frosta seg ut i Trondheimfjorden. Landbrukskommunen bærer stolt sin arv med en rikholdig kulturhistorie som vitner om Frostas sentrale posisjon gjennom århundrene.

Med sitt særpregede kulturlandskap og klima er Frosta perfekt for aktiviteter som fotturer, sykkelturer, fjord- og ferskvannsfiske. Gå Frostastien, opplev det rike fuglelivet, besøk en av de historiske severdighetene eller stopp på en av gårdene som tilbyr lokale matvarer, bær og grønnsaker!

I filmen under kan du hilse på noen av de unike typene som bor her på Frosta!

Kjenn på smaken av Frosta

Frosta er kjent som Trondheims kjøkkenhage – her dyrkes en mengde ulike grønnsaker og bær av høy kvalitet. Jordbær og poteter fra Frosta er sannsynligvis verdens beste!

Prøv en smak av Matfatet Frosta på restaurantene, eller stopp på en av de mange gårdsbutikkene for å ta den med deg hjem!

Besøk Tautra

Øya Tautra ligger nesten midt i Trondheimsfjorden, sammenkoblet til resten av Frosta med en 2,3 km molo.

Her finner du restene av Tautra kloster – et middelalderkloster som ble opprettet i 1207 og oppløst med den protestantiske reformasjonen. Klosteret ble plassert strategisk, nært Frostatinget – den sentrale lovgivningsinstitusjonen i regionen. På dette viset bidro Tautras Cistercienser-munker til nasjonalbyggingen av Norge.

I 2003 ble Tautra Mariakloster grunnlagt på øya, og perla i Trondheimsfjorden fikk på nytt et cisterciansk kloster – denne gangen for nonner,

En stor del av øya og det omkringliggende sjøområdet er beskyttet under Ramsar-konvensjonen på grunn av det rike fuglelivet. Tautra regnes som en av de viktigste fuglestedene i landet.

Nyt Frosta!

Bruk denne hjemmesiden, de lokale startsidene Frostaporten eller Frostakartet og vår Facebookside VisitFrosta for å utforske hva Frosta har å tilby – vi garanterer at du vil like turen!

Og dersom du bestemmer deg for å besøke Frosta…  del dine fotominner med oss andre på #visitfrosta

Velkommen!


Følg oss på Instagram


VisitFrosta

14.12.2018

VisitFrosta

Utsikt over Mebøgda fra Kvarme - kalde, flotte dager no før jul! #visitfrosta #visitverdensbestebygd ... Se merSe mindre

 

Komennter i Facebook

Vakkert ja👍

13.12.2018

VisitFrosta
Leder Erling Hagen fra arrangøren Musikklaget Klang, Jan Inge Moksnes fra Luftforsvarets musikkorps og Øystein Baadsvik med sin tuba inviterer til julekonsert i Frosta kirke 17. desember.

Les mer om konserten: https://s-n.no/inviterer-til-julekonsert/

FB-arrangement: https://www.facebook.com/events/2204565723150479

Foto: Stjørdals-Nytt

Leder Erling Hagen fra arrangøren Musikklaget Klang, Jan Inge Moksnes fra Luftforsvarets musikkorps og Øystein Baadsvik med sin tuba inviterer til julekonsert i Frosta kirke 17. desember.

Les mer om konserten: s-n.no/inviterer-til-julekonsert/

FB-arrangement: www.facebook.com/events/2204565723150479

Foto: Stjørdals-Nytt
... Se merSe mindre

12.12.2018

VisitFrosta
Frosta byr også i år på flotte skiløyper.
Nå er det enda enklere og orientere seg i lysløypa.Image attachment

Frosta byr også i år på flotte skiløyper.
Nå er det enda enklere og orientere seg i lysløypa.Dugnadsgjengen er fortsatt aktiv, løypekart og informasjonstavle er montert i kveld👍
... Se merSe mindre

Last mer